Gajcom Blog v Slovenščini

sawgrass sublimacija gajcom.png

Sublimacija

Sublimacija je posebna vrsta tiska, ki pa dejansko ni tisk. Po eni strani bi lahko rekli, da gre za tisk s preslikači, ker barvo najprej potiskamo na list papirja, potem pa jo s pomočjo toplotne preše prenesemo na podlago, ki jo želimo potiskati. Ampak to dejansko ni tisk, je OBARVANJE. Tiskamo lahko samo izdelke, ki so iz poliestra (majice, torbe, dežnike) ali pa so prevlečeni s kakovostnim premazom iz poliestra (skodelice, fotopaneli, podloge za miške ...). Pomembno je samo, da je material v osnovi bel ali svetel, namreč sublimacijki tiskalniki ne tiskajo bele barve.

V Gajcomu uporabljamo samo sublimacijske sisteme Sawgrass. To znamko smo izbrali že pred leti, ko smo na trgu iskali zanesljiv sistem za sublimacijo, ki bi ga lahko uporabljali občasno. Namreč slovenski trg je majhen in velike naklade za sublimacijski tisk so redkost. Zato oprema včasih lahko nekaj dni, lahko celo tednov, počiva. Sawgrass nam omogoča, da tiskamo samo občasno. Vseeno seveda priporočamo, da tiskalnik opazujete in delate občasne teste, predvsem pa da ga ves čas pustite priklopljenega na elektriko.

Fibrilacija

Fibrilacija v tisku je nadležna reč, zaradi katere stranke tiskarjem pogosto očitajo, da se njihov tisk spira. Ampak dejansko to ni to ... Kaj pravzaprav je fibrilacija in kako se ji izognemo?

Ste že kdaj dobili v roke krasno potiskano belo majico, mehko na otip iz čistega bombaža? Ko ste jo prvič oprali, pa tisk ni bil več tako sijajen, kot da se je spral. Tisk je "zbledel". No, to je fibrilacija.

Image Armor Logo Shield Version Large.png

ImageArmor barva za DTG

ImageArmor so po naših izkušnjah najboljše DTG barve na trgu. Naročite jih lahko tukaj.

Vedno so na zalogi v našem skladišču in zalogo redno objavljamo in predvsem dobro skrbimo zanjo, tako da dobite vedno svežo in kakovostno barvo. Več o barvah si lahko preberete v opisu vsake posamezne barve, tukaj pa bi vam radi povedali samo, zakaj smo se mi odločili za barve ImageArmor.

IMG_5761.jpg

Rebranding in relabeling

Rebranding in relabeling gresta z roko v roki, nista pa eno in isto in tudi ni nujno, da oboje uporabite hkrati.

Gremo po vrsti :)

garderoba tiskarna majic kolosej gajcom.jpg

Garderoba se seli v Gajcom

Pred 11 leti smo v Koloseju odprli prav posebno tiskarno majic, imenovali smo jo Garderoba. Želeli smo kakovosten tisk majic, vključno s storitvijo oblikovanja unikatnih napisov in grafik, pripeljati čim bliže vam, vašim strankam - in to nam je uspelo. Vsa ta leta namreč je Garderoba rasla in se izboljševala. Zdaj pa jo selimo nazaj v Vevče ...

Po eni strani je to, da v Koloseju zapiramo, žalostno. A mi vidimo samo to, kar smo doživeli, kako smo rasli - koliko čudovitih strank smo imeli, koliko čokoladic in tortic ste prinesli našim svetovalcem, ker ste bili z njihovim delom tako zadovoljni. Koliko zadovoljnih in hvaležnih nasmehov smo izvabili z našimi majicami in potiski ... Obožujemo darila.

plastizol-bela.jpg

Pokrivnost bele barve na majicah

Pokrivnost bele

Pri sitotisku se vsi srečujemo s problemom pokrivnosti barv. Običajno je to problem pri problematičnih barvah majic, kot so recimo RDEČE ali polo majice, ki nimajo gladke površine. Kako torej rešiti to težavo pri tisku bele barve?

Za razmislek ... 

Sito, na katerem boste tiskali, naj bo primerno napeto in izbrana mrežica ustrezna glede na dizajn. Za flehe oz. večje površine uporabite grobo mrežico, za raster ali fine linije - fino mrežico. Pomembna je tudi trdota rakla, ki vpliva na iztis barve skozi sito. Naši tiskarji se poslužujejo srednje variante in uporabljajo srednje trdo gumo (75 SH). Zelo pomembna stvar pri optimalnem iztisu je tudi pritisk rakla, ki naj bo enakomeren po celotnem dizajnu in naj se ne spreminja.

Screen Shot 2015-11-06 at 03.36.58-435x240.png

Vodne barve Grafco Newtex

GRAFCO NEWTEX IN NEWTEX ONE

Kakovostne barve za strojni in ročni sitotisk na majice, ki se lahko sušijo na zraku ali v peči

Tisk z vodnimi barvami je težaven, kadar tiskamo zelo drobne detajle in ko je ozračje toplo. Vodna barva je primerna torej samo pod določenimi pogoji. Kadar tiskamo z vodnimi barvami, moramo biti pri tisku ves čas prisotni, dolgotrajni odmori niso priporočljivi. Nekaj nasvetov, kako boste z vodno barvo tiskali lažje:

  • na sito nanesite veliko barve - vodna barva namreč vsebuje delce, ki vodo sprejemajo iz zraka, vendar ta lastnost pride do izraza samo, če je barve na situ dovolj. Če je barve malo, se začne sušiti.
  • če morate med tiskom od stroja, naj vas pri delu nekdo nadomesti
  • uporabljajte kar se da svežo barvo. Barvo, ki ji dodajate kakršnekoli dodatke, po uporabi zavrzite. Ponovno uporabite samo barvo, ki je niste redčili, gostili ali kakorkoli spreminjali. Za ponovno uporabo shranjujte barvo v dobro zaprti posodi.

eko tiskarna gajcom.png

EKOLOGIJA

Čeprav smo prepričani, da je Zemlja izjemno močen planet, ki se uspešno zoperstavlja človeškim ekološkim pregreham in dolgoročno ostaja zdrava, pa je vendarle ne želimo brez razloga dodatno obremenjevati. Že pred nekaj leti smo začeli v tiskarni Gajcom intenzivno zmanjševati količino odpadkov - spodaj si oglejte več naših pristopov k skrbi za okolje in zdravje. Posebej pa smo ponosni na ukrep preteklega leta - namreč v letu 2020 smo porabili kar 75 % manj PVC folije za pakiranje majic kot v povprečju preteklih let. Kako nam je to uspelo?

Preprosto - svojim strankam smo predlagali, naj pakiranja majic v PVC folije enostavno ne naročijo. Samo peščica se je vendarle odločila za pakiranje, ki pač ni bilo brezplačno - včasih je pakiranje smiselno, sploh če mora majica prepotovati dolgo pot do nekoga, ki jo bo na koncu dobil v trajno last. Bolje jo je obdržati čisto in lepo, kot da ne doseže svojega cilja. Ampak kot rečeno, tega je izjemno malo - večina naših strank pravi, da pakiranja dejansko ne potrebuje.

DTG - tisk detajlov za gledališki kostum

Za SNG Nova Gorica smo pred kratkim potiskali detajle na njihovih kostumih.

Izjemni kostumi, ki jih je zasnoval Andrej Vrhovnik, so še posebej oživeli zaradi potiskanih detajlov. Tiskali smo na našem velikem DTG tiskalniku in sicer direktno na blago.

gajcom_gourmet_logo.png

Linija izdelkov Gajcom Gourmet

Linija izdelkov Gajcom Gourmet je namenjana gostinskim in turističnim podjetjem. Sledimo svetovnim trendom in lokalnim kapricam - zato smo v svoji ponudbi predstavili izdelke, ki jih imajo naše stranke rade že vrsto let.

V ponudbi najdete vse, kar potrebujete za:

DOSTAVA

Dostavljamo po vsej Sloveniji.

SVETUJEMO

Ob nakupu izdelkov za tisk vam z veseljem tudi svetujemo. Vse barve, čistila in druge pripomočke za tisk tudi sami uporabljamo - svetujejo vam naši izkušeni tiskarji.

ZALOGE

Večina izdelkov je vedno na zalogi. Če ste izbrali izdelek, ki ga trenutno ni, vas obvestimo, kdaj bo naslednja dobava.

SPLETNO NAROČANJE

Spletna trgovina je še precej sveža. Imate težave z naročanjem? Pišite nam na info@gajcom.si ali nas pokličite na 015422300.