Gajcom Blog v Slovenščini

Kategorije: All categories MAJICE
skupna_narocila_gajcom_tekstil_za_tiskarja.jpg

NAROČANJE BARV IN MAJIC HKRATI

Ste opazili, da lahko v naši spletni trgovini hkrati naročite majice in tudi barvo, če jih želite sami potiskati?

In da lahko hkrati, ko kupujete barve, naročite tudi nepotiskane majice in druge izdelke? 

rtp majice za dtg tisk iz solsa.jpg

RTP majice za DTG tisk

Novo v naši ponudbi - RTP majice, ki so že pripravljene za DTG tisk (po celotni majici je enakomerno in kakovostno nanešen pretreatment). 

Na voljo so v paketih po 10 kosov, v dveh debelinah materiala, moške in ženske.

Kupili ste Sawgrass sistem za sublimacijo - Kaj pa zdaj?

Končno ste prejeli svoj novi sistem za sublimiranje Sawgrass. Verjetno ste škatlo odprli z velikim vznemirjenjem, mogoče pa tudi z rahlim zadržkom. Previdno tiskalnik vzamete iz škatle in ga postavite na mizo. Lep je. Kako pa bomo naredili, da bo tudi kaj lepega natisnil? :)
Kar brez skrbi, priklop in osnovne nastavitve tiskalnika Sawgrass sta namreč resnično enostavna. Pravzaprav obstaja več načinov, kako se tega lahko lotite.

Če ste tehnično spretni in radi vse naredite sami (povečini ne da bi sploh pogledali navodila), se pridružite Sawgrass Academy in si oglejte naše video tečaje Video Training courses, kjer opišemo vse od zagona tiskalnika do izdelave prvih izdelkov.

Če si želite navodil v živo, se lahko povežete z našo tehnično ekipo. Tukaj: Sawgrass Setup se prijavite za sestanek v živo z našim tehničnim strokovnjakom za sublimacijo, ki vas bo poklical in vodil skozi celotni postopek. Seveda vse to poteka v angleščini. Če svoji angleščini ne zaupate, lahko pokličete nas v Gajcomu na 01 54 22 300 in se z Darinko dogovorite za telefonski pogovor.

Image Armor Logo Shield Version Large.png

ImageArmor DTG barve - ukinitev programa

Obveščamo vas, da ne bomo več uvažali in distribuirali barv ImageArmor. Nekaj zaloge še imamo in bomo veseli, če jo boste kupili od nas.

Barve ImageArmor po našem mnenju še vedno ostajajo najbolj kakovostna DTG barva, za prekinitev uvoza smo se odločili zgolj iz poslovnih razlogov.

fespa sejem tiskarstva amsterdam 2021 gajcom.png

Fespa - sejem v barvah

Oktobra napovedana FESPA, najpomembnejši sejem za tiskarje (sitotisk, digitalni tisk, DTG, sublimacija, velikoformatni tisk, reklamni napisi ...) očitno bo.

Potem ko nad tiskarskimi sejmi v preteklem letu pač ne moremo biti navdušeni, verjamemo, da se mnogi od vas že zelo veselite obiska Amsterdama. Glede na lokacijo in veliko željo, ki tlije v nas vseh, je tudi tema sejma izjemno dobro izbrana - namreč Fespa 2021 Vrača barve. In to oktobra, ko bo s svojo barvitostjo k dobremu vzdušju izobilno pomagala tudi narava!

sawgrass novosti - update gajcom 4-2021.png

Sawgrass - nova verzija SPM Print Manager 10.0.4

Kaj je novega?
 • SPM verzija 10.0.4 je nova verzija Sawgrass Print Managerja
 • Omogoča kompatibilnost s tiskalniki SG500/SG1000, ki jih bomo dobavljali predvidoma od 1. maja 2021
 • Za vse tiskalnike pa verzija odpravlja nekatere hrošče in izboljšuje uporabniško izkušnjo
  Kdo jo potrebuje?
  • SPM 10.0.4 prioročamo vsem uporabnikom, nujno pa jo morate naložiti uporabniki tiskalnikov SG500/SG1000
  Zakaj je to pomembno?
 • Vsi tiskalniki SG500/SG1000 bodo dobili zahtevan Ricoh firmware update, ki upošteva posodobitve sistemov Apple in Microsoft
 • Stare verzije SPM ne bodo delovale na tiskalnikih, dobavljeni po 1. maju 2021
  Ali to vpliva na moje barve?
  • Ta verzija ne posega v barvno shemo tiskalnika in CreativeStudia
Kako deluje?
• Vsi tiskalniki SG500/SG1000, ki bodo dobavljeni po 1. maju 2021, bodo imeli posodobitve že nameščene.
• Uporabniki bodo potrebovali verzijo 10.0.4, da bodo lahko uporabljali Print Manager s temi tiskalniki
• Uporabniki, pri katerih nova verzija 10.0.4 še ni nameščena, si jo morajo naložiti sami
• Potem ko boste posodobili SPM na verzijo 10.0.4, bo Print Manager izršil hitro posodobitev (2 - 3 minute) firmwara na obstoječih tiskalnikih SG500/ SG1000 
Kdaj bo na voljo?
 30 aprila, 2021
Kako si uporabniki naložijo posodobitev?
• Snemite SPM posodobitev s strani Sawgrass tukaj:
sawgrassink.com/software
Kdaj naj uporabniki naložijo posodobitev?
• Vsem uporabnikom priporočamo, naj posodobitve naložijo čim prej.

hamam plazna brisaca gajcom.jpg

Hamam - odkrijte poletje

Hammam je tanka bombažna tkanina, ki se v turških hammamih (salonih lepote in dobrega počutja) uporablja predvsem namesto klasičnih brisač. Sodobne brisače hammam, ki jih danes uporabljamo, so se razvile iz zgodovinske tradicije hammamov.

Izdelki iz hamama, ki vam jih ponujamo v naši spletni trgovini, so kakovostni, dolgo ostanejo lepi in predvsem vedno znova jih boste želeli uporabiti. Zato so to idealna poslovna in osebna darila.

sawgrass sublimacija gajcom.png

Sublimacija

Sublimacija je posebna vrsta tiska, ki pa dejansko ni tisk. Po eni strani bi lahko rekli, da gre za tisk s preslikači, ker barvo najprej potiskamo na list papirja, potem pa jo s pomočjo toplotne preše prenesemo na podlago, ki jo želimo potiskati. Ampak to dejansko ni tisk, je OBARVANJE. Tiskamo lahko samo izdelke, ki so iz poliestra (majice, torbe, dežnike) ali pa so prevlečeni s kakovostnim premazom iz poliestra (skodelice, fotopaneli, podloge za miške ...). Pomembno je samo, da je material v osnovi bel ali svetel, namreč sublimacijki tiskalniki ne tiskajo bele barve.

V Gajcomu uporabljamo samo sublimacijske sisteme Sawgrass. To znamko smo izbrali že pred leti, ko smo na trgu iskali zanesljiv sistem za sublimacijo, ki bi ga lahko uporabljali občasno. Namreč slovenski trg je majhen in velike naklade za sublimacijski tisk so redkost. Zato oprema včasih lahko nekaj dni, lahko celo tednov, počiva. Sawgrass nam omogoča, da tiskamo samo občasno. Vseeno seveda priporočamo, da tiskalnik opazujete in delate občasne teste, predvsem pa da ga ves čas pustite priklopljenega na elektriko.

Fibrilacija

Fibrilacija v tisku je nadležna reč, zaradi katere stranke tiskarjem pogosto očitajo, da se njihov tisk spira. Ampak dejansko to ni to ... Kaj pravzaprav je fibrilacija in kako se ji izognemo?

Ste že kdaj dobili v roke krasno potiskano belo majico, mehko na otip iz čistega bombaža? Ko ste jo prvič oprali, pa tisk ni bil več tako sijajen, kot da se je spral. Tisk je "zbledel". No, to je fibrilacija.

Image Armor Logo Shield Version Large.png

ImageArmor barva za DTG

ImageArmor so po naših izkušnjah najboljše DTG barve na trgu. Naročite jih lahko tukaj.

Vedno so na zalogi v našem skladišču in zalogo redno objavljamo in predvsem dobro skrbimo zanjo, tako da dobite vedno svežo in kakovostno barvo. Več o barvah si lahko preberete v opisu vsake posamezne barve, tukaj pa bi vam radi povedali samo, zakaj smo se mi odločili za barve ImageArmor.

DOSTAVA

Dostavljamo po vsej Sloveniji.

SVETUJEMO

Ob nakupu izdelkov za tisk vam z veseljem tudi svetujemo. Vse barve, čistila in druge pripomočke za tisk tudi sami uporabljamo - svetujejo vam naši izkušeni tiskarji.

ZALOGE

Večina izdelkov je vedno na zalogi. Če ste izbrali izdelek, ki ga trenutno ni, vas obvestimo, kdaj bo naslednja dobava.

SPLETNO NAROČANJE

Spletna trgovina je še precej sveža. Imate težave z naročanjem? Pišite nam na info@gajcom.si ali nas pokličite na 015422300.