sawgrass sublimacija gajcom.png

Sublimacija

Sublimacija je posebna vrsta tiska, ki pa dejansko ni tisk. Po eni strani bi lahko rekli, da gre za tisk s preslikači, ker barvo najprej potiskamo na list papirja, potem pa jo s pomočjo toplotne preše prenesemo na podlago, ki jo želimo potiskati. Ampak to dejansko ni tisk, je OBARVANJE. Tiskamo lahko samo izdelke, ki so iz poliestra (majice, torbe, dežnike) ali pa so prevlečeni s kakovostnim premazom iz poliestra (skodelice, fotopaneli, podloge za miške ...). Pomembno je samo, da je material v osnovi bel ali svetel, namreč sublimacijki tiskalniki ne tiskajo bele barve.

V Gajcomu uporabljamo samo sublimacijske sisteme Sawgrass. To znamko smo izbrali že pred leti, ko smo na trgu iskali zanesljiv sistem za sublimacijo, ki bi ga lahko uporabljali občasno. Namreč slovenski trg je majhen in velike naklade za sublimacijski tisk so redkost. Zato oprema včasih lahko nekaj dni, lahko celo tednov, počiva. Sawgrass nam omogoča, da tiskamo samo občasno. Vseeno seveda priporočamo, da tiskalnik opazujete in delate občasne teste, predvsem pa da ga ves čas pustite priklopljenega na elektriko.

Sawgrass je vodilno podjetje za sublimacijski tisk, specializirano za izdelavo sistemov in predvsem barv, ki omogočajo vrhunske odtise na manjše izdelke, torej odtise velikosti A4 ali A3. Celoten sistem deluje - je zanesljiv, tiskalnik tiska pravilne barve. Hkrati pa Sawgrass razmišlja tudi v smeri, da želi tiskarju čim bolj olajšati delo tudi pri pripravi datotek za tisk.

Več izdelkov, ki jih lahko sublimacijsko potiskate, najdete tukaj.

Prav vsa svoja vprašanja lahko naslovite na nas na e-mail oblikovanje@sitotisk.net. Lahko pa se obrnete tudi direktno na brezplačno podporo Sawgrass, kjer trenutno ponujajo informacije v več jezikih (žal v slovenčini še ne).

Več informacij o novostih, ki jih Sawgrass pripravlja v tem letu, si lahko preberete v brošuri.

DOSTAVA

Dostavljamo po vsej Sloveniji.

SVETUJEMO

Ob nakupu izdelkov za tisk vam z veseljem tudi svetujemo. Vse barve, čistila in druge pripomočke za tisk tudi sami uporabljamo - svetujejo vam naši izkušeni tiskarji.

ZALOGE

Večina izdelkov je vedno na zalogi. Če ste izbrali izdelek, ki ga trenutno ni, vas obvestimo, kdaj bo naslednja dobava.

SPLETNO NAROČANJE

Spletna trgovina je še precej sveža. Imate težave z naročanjem? Pišite nam na info@gajcom.si ali nas pokličite na 015422300.