Pogosto zastavljena vprašanja

1. Katero tehniko tiska uporabljate?

Tiskamo v več tehnikah, najpogosteje uporabljamo sitotisk, tiskamo lahko večbarvno, z obstojnimi in pokrivnimi barvami, tudi fotografije in prehode.
Vsi naši tiski so obstojni in nestrupeni, uporabljamo pa še naslednje tehnike:

  • Sitotisk (v barvah)
  • DTG (direktni print v barvah na majice)
  • Preslikači (eno in večbarvno)
  • Cromablast (večbarvni tisk na svetle majice)
  • Sublimacija (večbarvni tisk na svetle poliestrske izdelke)
2. Kakšna je obstojnost (pranje na koliko °C)

Vse potiskane izdelke perite obrnjeno, tako da bo tisk na notranji strani. Ne perite majic skupaj z jeans hlačami in brisačami. Perite pri temperaturi do 40 °C in sušite na zraku. Ne likajte direktno čez tisk. Če majice vzdržujete po teh navodilih, bodo dolgo ostale lepe, seveda pa bo tudi tisk ostal lep.

3. Kakšne majice priporočate

Naše stranke so najbolj zadovoljne z bombažnimi majicami gramature 190 gramov, obstajajo tudi velikosti do 5XL, vendar ne v vseh barvah in modelih. Sam model majice je odvisen od tega, kakšen kroj potrebujete, ali želite kombinirati v enakem materialu in barvi tudi ženski in otroški kroj majice, kakšno barvo potrebujete in seveda, za kakšen namen boste majice potrebovali.
V zadnjem času so zelo zanimive majice iz organskega bombaža. Cenovno so postale zelo dostopne, so pa tudi vedno prijetne na otip in jih ljudje radi nosijo. Vedno pa zagovarjamo dejstvo, da je ekološko to, kar je uporabno. Če majico oblečete samo enkrat in potem zavrete ali obleži na dnu omare, to ni ekološko. Stremimo k temu, da ponudimo majice, ki bodo všeč vam in tistim, ki jih bodo nosili.

4. Največja velikost potiska? A3? Še večje?

Običajno na majice ne tiskamo več kot 33x45 cm, ampak če boste imeli samo zares velike majice, bomo dodali kak cm. A3 je pa običajno res dovolj.
Ponavadi se stranke odločijo tiskati na vse majice enako velik tisk, da prihranijo pri pripravah. In če je tako, morate računati, da je treba tisk spraviti na najmanjšo majico … Tisk je potem tako velik, kot ga prenese najmanjša majica iz serije.

5. Kako pripravimo kreativo?

Grafika je lahko vektorska (.cdr, .ai, vektorski .pdf …), ali pa slika (dober .jpg ali .psd) Običajno je najbolje, da nam pošljete, kar imate, pa vam potem mi damo navodila, če je treba še kaj popraviti ali spremeniti.
Držite se načela, da nam pošiljate čim bolj polne in čim večje datoteke.

6. Najmanjša količina in tisk vzorcev

Lahko naredimo tudi vzorce, seveda.
Če potrebujete unikate, torej res samo vzorce, potem jih običajno tiskamo digitalno, uporabljamo tiskalnik, ki kakovostno tiska direktno na majice. Izpis je zelo podoben sitotisku. Je obstojen, tiskamo lahko v barvah na vse barve majic, lahko se tiska vsako majico zase z majhnimi stroški in tiska se samo to, kar je treba, torej brez kakšnih okvirjev ali obrob. Tisk je mehek, elastičen in obstojen.
Če potrebujete identičen vzorec, se pravi, kadar boste naročili večjo količino majic v sitotisk tehniki, lahko naredimo tudi sitotisk vzorec. Ker je priprava takšnega vzorca povezana z več stroški, nas povprašajte za ponudbo in vam bomo predlagali najboljšo rešitev.